משחקי המכביה ייערכו בשנה הבאה בישראל, כאשר הפעם יש להם חשיבות גדולה מאוד בגלל המלחמה. טקס הפתיחה של משחקי המכביה ה-22 אמור להתקיים בירושלים בקיץ הבא, כאשר לאור השנאה ההולכת וגוברת של ישראל בעולם עם עלייה באנטישמיות כנגד היהודים, ההגעה לישראל של אלפי משתתפים מכל העולם, שחלקם עולים לאחר מכן לארץ, חשובה לא פחות מעצם האירוע עצמו.
זה מראה גם על העוצמה היהודית, כאשר לחלק מהספורטאים זהו ביקור ראשון בישראל וככה הם מגבירים את הזהות שלהם עם ישראל. סך תקציב האירוע הוא כ-200 מיליון ש”ח, הממשלה התחייבה לעזור בכ-48 מיליון ש”ח, כ-25% מהעלות כדי לקיים אותו.
לקראת החלטת הממשלה בנושא בישיבתה ביום ראשון התחייבו עד כה משרדי הממשלה לעזור רק בכ-38 מיליון ש”ח בלבד, כאשר עדיין חסרים עוד כ-10 מיליון ש”ח כדי להעביר את ההחלטה. התקציב מתחלק על שנתיים מתקציב המשרדים, 2024 ו-2025.
משרד הספורט יחד עם משרד הספורט הסכימו לתת יחד כ-12 מיליון ש”ח, 8 מיליון השנה ועוד 4 מיליון ש”ח ב-2025. משרד ראש הממשלה 8 מיליון ש”ח, 4 מיליון שקל כל שנה, משרד התיירות 3 מיליון, 1.5 מיליון ש“ח כל שנה. משרד החינוך ארבעה מיליון ש”ח, 2 מיליון כל שנה.
משרד עלייה וקליטה 1.5 מיליון ש”ח, חצי מיליון שקלים השנה ועוד מיליון בשנה הבאה, משרד ירושלים 3 מיליון ש”ח, כאשר זה מחולק ל-1.5 מיליון שקלים בכל שנה. משרד מורשת 2 מיליון ש”ח, מיליון כל שנה. משרד התפוצות 1.5 מיליון ש”ח בלבד, 750 אלף בכל שנה. משרד החוץ רק כמיליון שקלים, כאשר התקציב יינתן מתקציב 2025, ומשרד פיתוח ופריפריה הנגב והגליל 2 מיליון שקלים, מיליון כל שנה.
כאמור, משרדי הממשלה השונים יצטרכו בישיבה ביום ראשון לפתוח עוד את הכיס כדי לאשר את קיום המכביה, אחרת הדבר ימנע את קיום המשחקים החשובים. סך הכל אם מחלקים את הכסף בכל משרדי הממשלה הסכום זניח. אגב, הגעת אלפי המשתתפים לארץ ולפעמים מדובר סך הכל בעשרות אלפי אנשים עם המשפחות וכו', זוהי הכנסה כספית גדולה למדינה, למלונות, לנותני השירותים השונים. זה יכול להגיע לסכומי עתק.
בהצעה שמובאת להחלטת הממשלה כתוב בין השאר כי: "השפעות חיוביות, הנוגעות לחיבור יהדות התפוצות לישראל, הרחבת פוטנציאל העלייה, תיירות נכנסת בהיקף משמעותי ועוד”.