על כביש עוקף רחובות, בין הרחובות "דרך מנחם בגין" ל"מדע", ממש בצמוד לחורשת הצופים, נבנה לו בשנים האחרונות אצטדיון רחובות החדש, בסטנדרט ליגת העל. בהתאם להערכות ובהתאם להבטחות, האצטדיון החדש ייפתח בקיץ 2024, אלא שלאחר ביקור במקום, נדמה כי רחוקה העבודה מלהסתיים בו.
באין מפריע ניתן להיכנס למתחם הבנייה של האצטדיון החדש. דשא, לצד עשבים שוטים, יש. שני יציעים מקוריים ישנם, לצד עמודי תאורה, כאשר רק ביציע אחד התקינו את הכיסאות. ביציע השני, ממול, עוד אפשר לדמיין אותם בחלומות. אבני מדרכה, כבלי חשמל ועוד ציוד רב הקשור בבנייה מסתובבים להם זרוקים בכל מתחם האצטדיון.
ל-ONE נודע כי מאז שבעה באוקטובר 2023, אין ולו פועל אחד העובד על הקמתו של האצטדיון. משמע, העבודות נעצרו כי הפועלים, רובם ככולם, היו מהגדה המערבית או פועלים עם אישורי עבודה מעזה עצמה. והנה, היום, מרץ 2024, והאצטדיון רחוק מלהסתיים. ההבטחה לפתוח אותו בקיץ 2024, ממש עוד חודשים בודדים, נשמעת מופרכת מהיסוד.
אם לא די בזאת, הרי שהעיר רחובות טרם קיבלה החלטה מי יהיה ראש העיר הבא שלה, כשבסיבוב השני יתמודדו ראש בראש מתן דיל וזוהר בלום. הראשון הבטיח במצע שלו כי יגדיל את התמיכות והמענקים בספורט, באופן חד משמעי, לכדי אחוז אחד מתקציבה השוטף של העירייה, תוך 5 שנים. מדובר בפי ארבעה מהאחוזים שהשקיעה העירייה כיום.
בתקציב 2023 של עיריית רחובות, שעמד על 1.238 מיליארד שקלים, הוקצו כמעט 3.1 מיליון שקלים לטובת הספורט, שהם 0.25% מכלל התקציב הגרנדיוזי של העירייה שאושר בזמנו. מסך התקציב לספורט, הפועל מרמורק ומכבי שעריים קיבלו פרוטות (סביב ה-200 אלף שקלים כ"א). אם אכן ייבחר דיל, והבטחתו תמושש בפועל, ייתכן ומרמורק ושעריים יקבלו יותר.
המועמד השני, זוהר בלום, אמר בפומבי לא פעם כי איחוד נדרש כבר אתמול, בין מרמורק לשעריים. בין סעיפי המצע שלו אפשר למצוא בסעיף 7 את הדברים הבאים: "אפעל לאיחוד כל קבוצות הכדורגל בעיר לקבוצה עירונית אחת חזקה שתעפיל לליגות הגבוהות ותהווה מקור גאווה לחובבי הספורט בעיר. גם בלום, בדומה לדיל, טוען שיגדיל התמיכות באגודות הספורט.
ברחובות העיר הקולות נשמעים חלוקים. אף מועדון לא רוצה לאבד את זהותו והפחד הוא שאם לא יהיה איחוד, תוקם קבוצה נוספת בעיר, השייכת לעירייה והיא זו שתקבל את הנתח הגדול ביותר מתקציב הספורט המיועד לענף הכדורגל. הרי ידוע שגם שעריים וגם מרמורק עם לא מעט חובות שצריך לסגור. איחוד יעשה טוב לשתיים ויעזור לאנשי המועדונים להתחיל מחדש, מאפס, ביחד.
מצב הקבוצות בעיר כיום: שעריים ומרמורק משחקות בליגה א' דרום. שעריים, לאחר 19 מחזורים נמצאת במקום ה-12 עם 20 נקודות. מרמורק רק עם שלושה ניצחונות ו-13 נקודות, כשהקבוצה בתחתית הטבלה, במקום ה-16 והאחרון. שני המועדונים עברו באחרונה טלטלה לאחר התפטרותם של המאמנים רון קופרלי (שעריים) ורונן ויינשטיין (מרמורק). נס יציל העונה את מרמורק, שעריים במצב הרבה יותר טוב לעומת מה שעברה בעונה החולפת.
האצטדיון העירוני צפוי להכיל 6,000 מושבים, חדרי הלבשה, חדרי שופטים, חדרי עיתונאים וכן שטחי מסחר ומתחם חניה. האצטדיון מתוכנן כך שיהיה חלק מפארק נופש עירוני. בסמוך לאצטדיון העתידי, ישנו גם מתחם אימונים (סינתטי). התוכניות לבניית האצטדיון אושרו במאי 2019 וכבר ביולי 2019 החלו העבודות להכשרת השטח לבנייתו. בסוף שנת 2021 הסתיימה בניית השלד של האצטדיון וכיום, כאמור, ממתין להשלמתו, בתקווה לשחק בו בעונת 2024/25.
מדוברות עיריית רחובות נמסר: "צפי פתיחת האצטדיון החדש בקיץ 2024. כמות הצופים המותרת תהיה 6,000. ישנם שני יציעים והם מקורים. סטנדרט האצטדיון יהיה בסטנדרט ליגת על והקבוצות שישחקו באצטדיון, בתקווה לקבוצה המאוחדת, ואם לא יתקיים איחוד, אז מכבי שעריים והפועל מרמורק".
משרד העבודה אמר בתגובה: “מבחינתנו אין אישור למתקן. שלחנו התראה היום לעירייה ולמשטרה וגם למנהלת הכדורגל. למיטב ידיעתנו אין אישור משטרה”. לפי המשטרה, יהיו 300 צופים במסגרת רישיון העסק הקיים, שמאפשר כניסה של מתחת ל-500 צופים.