כשאופיר מרציאנו עזב את היברניאן הסקוטית ספק אם חלם שיסיים את העונה בגמר אירופי, אבל שוער נבחרת ישראל היה שותף מרכזי במסע פנטסטי של פיינורד והעפיל עמה לגמר הקונפרנס ליג הראשון אי פעם. מרציאנו בן ה-32 החל את העונה כשוער מחליף, אך הפציעה של ג’סטין ביילו, השוער הראשון, טרפה את הקלפים. הוא התקדם לעמדת השוער הבכיר, לא נבהל כשטעה לפעמים, השאיר מאחוריו את הביקורות ועתה קוצר את הפירות עם השתתפות בגמר אירופי. מרציאנו הוא לא הישראלי הראשון שרושם הישג כזה, זה הזמן לחזור לעבר, אל הישראלים שהשתתפו בגמרים של מפעלים אירופיים.
שמוליק רוזנטל (בורוסיה מנשנגלדבאך)
בתחילת שנות ה-70 בורוסיה מנשנגלדבאך נחשבה לאחת מאריות היבשת, לכן, כשבלם הפועל פ”ת חתם בשורותיה, הייתה זו הפתעה עצומה. שמוליק רוזנטל היה הישראלי הראשון שהשיג חוזה מקצועני, כשהצטרף לסייחים בהמלצת עמנואל שפר, מאמן נבחרת ישראל, להאנס וייסוויילר, המאמן הגרמני. רוזנטל שיחק במדי הסייחים בעונת 1972/73 והקבוצה העפילה לגמר גביע אופ”א, שם הפסידה לליברפול 3:2 בסיכום שני המשחקים. את העונה הוא החל כשחקן קבוע בהרכב ושותף בשלבים המוקדמים של המפעל האירופי, אבל בהמשך מעמדו דעך ובשלבי ההכרעה, כולל משחקי הגמר, לא נכלל בסגל.
אבי כהן (ליברפול)
גמר ליגת האלופות המתקרב, שיפגיש בפאריס את ליברפול וריאל מדריד, הזכיר לכל עכברי הכדורגל את המפגש בין הקבוצות בבירת צרפת בגמר גביע אירופה לאלופת בעונת 1980/81. עבורנו כישראלים זהו גמר מיוחד מאוד, כזה שסיפק את אלוף אירופה היחיד בתולדות המדינה. בקיץ 1979 עבר אבי כהן ז”ל לליברפול הגדולה של בוב פייזלי, ששילמה למכבי ת”א 450 אלף אירו תמורתו.
ב-1980 כבר הפך לשחקן רוטציה משמעותי והיה חלק מהזכייה של האדומים בגביע אירופה לאלופות, אחרי 0:1 על הבלאנקוס. אבי שותף במשחקי תחילת העונה ובשלבים המוקדמים של המפעל האירופי, בחצי הגמר ובגמר לא שותף וראה את המשחק מהספסל. הבלם, שכבש במשחק הבכורה באנפילד, שהיה גם משחק האליפות באנגליה, פתח את הצוהר לכדורגל האירופי.
דוד פיזנטי (פ.צ קלן)
עונת 1985/86 הייתה נפלאה מבחינת התיישים, כשהקבוצה הגיעה עד לגמר גביע אופ”א, שם נכנעה 5:3 לריאל מדריד בסיכום שני המשחקים. לעונה הזו יש גם קשר ישראלי וקוראים לו דוד פיזנטי. המגן השמאלי נרכש על ידי הגרמנים ב-1985, אחרי שכיכב במכבי נתניה הגדולה וזכה עמה בשתי אליפויות. פיזנטי זכה לקרדיט רב מהמאמן יוהנס להר שהביא אותו לקבוצה וגם ממחליפו גאורג קסלר. אחרי 0:4 על מכלן הבלגית העפילה קלן לגמר גביע אופ”א, שם פגשה את ריאל מדריד. במשחק הראשון פיזנטי לא שותף והבלאנקוס הביסו 1:5, בגומלין, המגן השמאלי נכנס כמחליף בדקה ה-51 והיה שותף ל-0:2 שלא הספיק לבסוף.
אלי אוחנה (מכלן)
אם אבי כהן הוא אלוף אירופה היחיד בתולדות המדינה, הרי שעל שמו של אלי אוחנה חתום תואר אירופי. בקיץ 1987, אחרי שהוביל את בית”ר ירושלים לאליפות היסטורית, יצא החלוץ לראשונה לאירופה וחתם במכלן הבלגית. כבר בעונת הבכורה שלו מעבר לים אוחנה הציג יכולת פנומנלית והוביל את האדומים-צהובים לזכייה בגביע המחזיקות בעונת 1987/88.
בסיבוב השני של המפעל הוא הבקיע צמד ב-0:2 על סנט מירן הסקוטית, הוסיף שער מול מינסק ברבע הגמר ובחצי הגמר כבש את הראשון ב-1:2 על אטאלנטה. השיא הגיע במשחק הגמר בו בישל לפיט דה בור את השער המכריע בדרך ל-0:1 על אייאקס. בתום העונה זכה בפרס ‘בראבו’ לשחקן הצעיר המצטיין של השנה, לצד שמות כמו רוברטו באג'ו ופאולו מאלדיני. עם מכלן זכה גם בסופר קאפ האירופי ובאליפות ראשונה אחרי 41 שנים.
אברהם גרנט (צ'לסי)
אפשר גם מאמנים? בוודאי. ההחלקה של ג’ון טרי וההחטאה של ניקולס אנלקה מהדהדים בראש של המאמן בלי סוף, הוא היה רחוק סנטימטרים מזכייה בליגת האלופות, אך ראה את מנצ’סטר יונייטד חוגגת על חשבונו. גרנט מונה למאמן הבלוז אחרי שז’וזה מוריניו פוטר מעט אחרי תחילת עונת 2007/08, הוא ירד מעמדת המנהל הטכני והוביל את צ’לסי לעונה שהסתיימה במאבק אליפות עד הרגע האחרון ובגמר ליגת האלופות מול השדים האדומים.
הקבוצות הגיעו לגמר באצטדיון לוז’יניקי במוסקבה, כריסטיאנו רונאלדו כבש ראשון בדקה ה-26, פרנק למפארד השווה על סף ההפסקה וההכרעה עברה לדו קרב מהנקודה הלבנה אחרי 1:1 בתום 120 דקות. בפנדלים טרי ואנלקה החמיצו ומנגד גם רונאלדו החטיא, אבל ראיין גיגס הביא את הגביע עם האוזניים הגדולות לאולד טראפורד.
יוסי בניון (צ’לסי)
הקריירה האירופית של היהלום של הכדורגל הישראלי היא אולי המרשימה ביותר ואין סמלי כמו סיום עם תואר אירופי. ביולי 2010, אחרי שנים נהדרות בליברפול, נמכר בניון לצ’לסי בעקבות קשיים כלכליים של המייטירדס. הוא חתם לארבע שנים, אך לא התאקלם ויצא בהשאלה למספר קבוצות. בינואר 2013 סיים תקופת השאלה בווסטהאם וחזר לצ’לסי, באותם ימים אלופת אירופה המכהנת.
הוא שותף בחמישה משחקים בליגה האירופית וסייע לבלוז להעפיל למשחק הגמר באמסטרדם ארנה. הוא אמנם לא שותף בגמר, אך ראה את ברניסלב איבנוביץ’ כובש שער ניצחון בתוספת הזמן, קובע 1:2 על בנפיקה ליסבון והכחולים צהלו. למעשה היה זה אקורד הסיום של יוסי בממלכה. הוא עזב את צ’לסי עם סיום החוזה והספיק לשחק עם ק.פ.ר בליגה השנייה בטרם שב ארצה למכבי חיפה.