מכבי תל אביב השלימה את המשימה שלה והעפילה לליגה האירופית, המפעל השני בחשיבותו של אירופה. הקבוצה של ז’רקו לאזטיץ’ גברה על באצ’קה טופולה בדרך להשגת הכרטיס, ולצהובים מחכים לכל הפחות שמונה משחקים, כשבקרוב הם יידעו את זהות היריבות.
העונה אופ"א הציגה את הפורמטים החדשים של מפעליה, שמביאים איתם בשורה מרכזית - אין יותר נדידה בין מפעלים. המשמעות: מי שבליגת האלופות, משחק רק שם ולא יכול להיות מודח לאירופית, וכנ"ל משם לקונפרנס ליג.
למעשה, מכבי ת"א תשחק העונה רק בליגה האירופית ובהתאם להישגיה בתוך הליגה ייקבע האם היא עוברת לשלב הנוקאאוט של המפעל או מסיימת את דרכה. השינוי הנוסף והמהותי מאוד בפורמטים החדשים הוא גודל המפעל. הליגה האירופית תורכב מ-36 קבוצות אשר מחולקות ל-4 דרגים, אבל, אין לדרגים האלה משמעות רצינית מדי. הסיבה היא פשוטה - שיטת המשחקים היא כזו שמזמנת לכל קבוצה 8 יריבות, 2 מכל דרג, כולל הדרג שלה.
כך שמכבי ת"א תוגרל מול שתי קבוצות מדרג 1, שתי קבוצות מדרג 2, שתי קבוצות מדרג 3 ושתי קבוצות מדרג 4. מול 8 היריבות יהיה משחק אחד בלבד, והסדר שלהם יהיה בית וחוץ וייקבע באופן רנדומלי על ידי המחשב. לצורך הדוגמה: מכבי ת"א יכולה לפתוח עם משחק חוץ מול היריבה מדרג אחד והמשחק הבא שלה יהיה משחק בית מול היריבה מדרג 3 וכן הלאה. בכל מקרה - אין "גומלין". פוגשים יריבה פעם אחת, המחשב קובע אם זה יהיה משחק ביתי או משחק חוץ, וזהו.
בהתחשב בכך שמכבי ת"א גם ככה לא תארח בישראל, אין לזה משמעות באמת וכל 8 המשחקים שלה יהיו משחקי חוץ. בהנחה שתהיינה טיסות נוחות ואפשרות להטיס אוהדים למשחקי הבית שיתקיימו, סביר להניח בהונגריה, אז יהיו כאלה שיוכלו ליהנות ממשחקי "הבית" האלה של הצהובים. אז איך בכל זאת אופ"א סידרה בתוך כל הסיפור הזה שלב נוסף לשאר הקבוצות? מקומות 1 עד 8 ממשיכים אוטומטית לשלב שמינית הגמר, אך מקומות 9 עד 24 יאבקו בשני משחקים על הכרטיסים הנוספים לשלב השמינית.
מכבי ת"א תשובץ בדרג השני של המפעל, אולם, מתחתיה יש קבוצות חזקות מאוד בדרגים 3 ו-4 כמו אתלטיק בילבאו, הופנהיים, ניס, אנדרלכט ועוד. מבחינת נקודות דירוג היא בערך הקבוצה ה-17/18 בדירוג העוצמה של הליגה האירופית, כך שלסיים בין 24 הראשונות זה משהו שבהחלט אפשר לפנטז עליו. במצב כזה היא כאמור תמשיך לעוד שני משחקים בחודש פברואר.
אך עד אז יש דרך ארוכה לעבור וכאמור ההגרלה יכולה לזמן גם מבין הדרגים הנמוכים יריבות קטלניות שמכבי ת"א לא תוכל באמת לקחת נגדן נקודות משמעותיות. אז נתרכז במה שכן ברור יותר, תאריכי 8 מחזורי המשחקים בשלב הליגה. בהתחשב במצב הטיסות לארץ והקושי בכך שאין ביתיות מייצרים, יהיה לצהובים אתגר משמעותי מאוד עם לו"ז אגרסיבי במיוחד.
במהלך הליגה האירופית, מלבד משחקי ליגת העל שיצטרכו כפי הנראה להיות משובצים בימי ראשון או בשני במקרים שבהם לצהובים יהיו טיסות נוחות בהלוך, צריך לזכור שלמכבי ת"א יש עוד את גמר גביע הטוטו בדרך וגם הסיבובים המוקדמים של גביע המדינה יגיעו תוך כדי. בשורה התחתונה, הקבוצה של ז'רקו לאזטיץ' תצטרך רוטציה רחבה במיוחד ותהיה חייבת להשתמש בכל עומק הסגל שלה בעקבות לוח הזמנים אשר מצפה לה.
העומס יתחיל עם המחזור הראשון והשני שיהיו צמודים אחד אחרי השני, תסריט שחוזר על עצמו גם במחזורים 7 ו-8 המכריעים בסוף חודש ינואר. מה שקרה מול בני סכנין בחצי גמר גביע הטוטו בו פתחו 11 שחקנים שונים, הוא אירוע שייתכן שנפגוש אותו שוב. הנחמה היחידה, אם אפשר לקרוא לה כך, היא שבין מחזורים 2 ל-6 יש כבר פערים משמעותיים יותר בין משחק למשחק (3 שבועות בין מחזור 2 ל-3, שבועיים בין מחזורים 3 ל-6).
אולם, את השבועות הריקים משמעותית ימלאו בין היתר גם פגרות בין-לאומיות ולמכבי ת"א יש בסגל שלה נכון להיום בין 10 ל-15 שחקני נבחרות, לצד משחק הליגה שהצהובים צריכים להשלים מול הפועל ירושלים, גמר גביע הטוטו, הסיבובים המוקדמים של גביע המדינה ואפשרות למחזורי אמצע שבוע בליגת העל.
תאריכי הליגה האירופית:
מחזור ראשון - 25 ו-26 בספטמבר
מחזור שני - 3 באוקטובר (ראש השנה)
מחזור שלישי - 24 באוקטובר
מחזור רביעי - 7 בנובמבר
מחזור חמישי - 28 בנובמבר
מחזור שישי - 12 בדצמבר
מחזור שביעי - 23 בינואר
מחזור שמיני - 30 בינואר
תאריכי שלב הנוקאאוט למקומות 9 עד 24:
משחק ראשון - 13 בפברואר
משחק שני - 20 בפברואר
יריבות אפשריות בליגה האירופית (עוד לא נקבע סופית)
רומא, מנצ'סטר יונייטד, פורטו, אייאקס, ריינג'רס, פרנקפורט, לאציו, טוטנהאם, סלביה פראג, ריאל סוסיאדד, אלקמאר, אולימפיאקוס, ליון, פאוק סלוניקי, פנרבחצ'ה, פרנצווארוש, קרבאח, גלאטסראיי, ויקטוריה פלזן, בודה גלימט, אוניון סן ז'ילואז, דינמו קייב, לודוגורץ, מידטיילנד, מאלמו, אתלטיק בילבאו, הופנהיים, ניס, ריגאס סקולה, אנדרלכט, טוונטה, בשיקטאש, אלפסבורג, בראגה, סטיאווה בוקרשט.