גנואה הופכת בהדרגה ליעד מסקרן עבור כדורגלנים צעירים מישראל. צ'ד טייב בן ה-17 הצטרף לא מכבר לאקדמיה של המועדון האיטלקי, וכעת גם ליאור קאסה בן ה-18 עבר לקבוצה מארץ המגף בהשאלה ממכבי חיפה וזאת כמובן במטרה להצטרף לסגל הראשון.
אז זה הזמן להיכרות מעמיקה קצת יותר עם גנואה – המועדון הוותיק ביותר בארץ המגף. לאחר היווסדו ב-1893 הוא היה אחד המובילים במדינה, ועד 1924 זכתה גנואה ב-8 אליפויות. מאז היא מעולם לא טיפסה לפסגה, ולפיכך מציינים אוהדיה מאה שנה בדיוק ללא סקודטו, אך זה לא מפריע להם לחוש כי גנואה היא הקבוצה הגדולה והחשובה בעיר. אוהדי סמפדוריה סבורים, כמובן, אחרת. הם מתפארים באליפות ב-1991 ובהעפלה לגמר ליגת האלופות ב-1992, ויודעים כי גנואה מעולם לא הציגה כוכבים ברמתם של ג'אנלוקה ויאלי ורוברטו מנצ'יני.
היריבות בין שני המחנות עזה במיוחד, משחקי הדרבי חמים מאוד, ובהיעדר הישגים בתקופה האחרונה נהנה כל צד לחגוג בעיקר את כישלונותיה של היריבה. בהקשר זה, שמחו מאוד אנשי סמפדוריה כאשר גנואה ירדה לליגה השניה ב-2022, ומצבו של המועדון האדום-כחול נראה עגום מאוד אחרי ההשתלטות של הקונצרן האמריקאי המפוקפק PARTNERS 777. אלא שמאז התהפכו היוצרות. ב-2023 הצליחה לגנואה לשוב למקומה הטבעי בסרייה א’, ודווקא סמפדוריה עשתה את הדרך ההפוכה למטה. בעונה שעברה, מינתה הקבוצה את אנדראה פירלו למאמן, אולם זה לא עזר בינתיים, והיא עדיין תקועה בליגת המשנה. לעומת זאת, אלוף עולם נוסף מהסגל של 2006 מקבל קרדיט על ההצלחה המחודשת של גנואה.
אלברטו ג'ילארדינו, חלוץ העבר של פארמה, מילאן ופיורנטינה שאף בילה עונה וחצי בגנואה כשחקן, קודם לעמדת המאמן הראשי בדצמבר 2022, ומאז נמצאת הקבוצה באופן עקבי עם הפנים למעלה. העליה רשומה בעיקר על שמו, ובעונה שעברה הבטיחה גנואה בקלות מפתיעה הישארות במקום ה-11, מבלי להיגרר כלל למאבקי תחתית. עם 12 ניצחונות, 13 הפסדים ואפס עגול בהפרש השערים, היא היתה קבוצת מרכז טבלה הכי קלאסית שאפשר לדמיין, וזו תהיה המטרה שלה גם בעונה החדשה.
גנואה מודעת היטב לכך שאין טעם לחלום על הצמרת, מה גם ששני הכוכבים הבולטים בחוד עזבו. אלברט גודמונדסון האיסלנדי, שעדיין גורם לסיוטים עבור שחקני נבחרת ישראל מאז השלושער בפלייאוף העליה ליורו 2024, עבר בהשאלה לפיורנטינה. מתיאו רטגי, הארגנטיני שהתאזרח באיטליה, נמכר לאטאלנטה תמורת 28 מיליון אירו על מנת למלא את מקומו של ג'אנלוקה סקמאקה, שקרע רצועות בברכו. בלעדיהם, יצטרך ג'ילארדינו להמציא נוסחה חדשה בחוד, ובמחזור הראשון קיבלו האוהדים איתות חיובי לגבי אפשרות כזו. הפרשנים לא נתנו לגנואה סיכוי מול האלופה אינטר, אבל היא הובילה בפתיחה, ואז גם השוותה בסיום כדי להשיג 2:2 דרמטי.
ההתקדמות העקבית בהדרכתו של ג'ילארדינו גרמה לרבים לשנות את גישתם גם כלפי הבעלים האמריקאים. הם אמנם פגעו קשות בגנואה בשנים הראשונות, ומנהלים רע גם את המועדונים האחרים בשליטתם, כולל סטנדרד ליאז' והרטה ברלין, אבל כעת ניכרת אופטימיות לגבי הפרויקט שלהם באיטליה. ההשקעה בשחקנים צעירים במטרה להשביחם היא חלק אינטגרלי מהאסטרטגיה, וההחתמה של קאסה היא עדות לכך.
לא ברור האם זה באמת יניב רווחים, אך האוהדים לכל הפחות לא מתנגדים לכך, וישמחו אם הכישרונות הצעירים והחדשים יתאקלמו היטב. אז האם יש לקאסה סיכוי לקבל דקות משחק משמעותיות? זו כבר שאלה הרבה יותר מורכבת, ועל פניו הוא יצטרך להתאים את עצמו במהירות לרמה גבוהה הרבה יותר על מנת לתת פייט לשחקנים הרבה יותר בכירים ומנוסים ממנו.
המנהיג הבלתי מעורער במרכז המגרש של גנואה הוא מילאן באדל הקרואטי. הקשר בן ה-35 סגר כבר עשור בליגה האיטלקית, נמצא במועדון מאז 2020, שמר לו נאמנות אחרי הירידה, עונד בגאווה את סרט הקפטן, וצפוי להמשיך להיות העוגן הדומיננטי גם בעונה הקרובה. יש לו 55 הופעות בנבחרת, והוא היה חלק מהסגל שהעפיל לגמר ההוא במונדיאל 2018. לצערו, הוא נאלץ רק לשמש גיבוי לשלישיית הכוכבים – לוקה מודריץ', איבן ראקיטיץ' ומרצלו ברוזוביץ', אך גם למד מהם המון. כעת קאסה יוכל ליהנות מאימונים, ואולי גם מהמשחקים, לצידו.
כוכב ותיק ודומיננטי נוסף בקישור גנואה הוא רוסלן מלינובסקי האוקראיני – שחקן עם תכונות התקפיות מובהקות הרבה יותר, מסירות ארוכות מעולות, בעיטות אדירות מכל הטווחים ברגלו השמאלית האימתנית והתמחות במצבים הנייחים. הוא הצטיין בעברו באטאלנטה, הגיע לגנואה לפני שנה אחרי קדנציה לא פשוטה במארסיי, והעונה צפוי להיות אחד השחקנים החשובים ביותר בסגל.
הצלע השלישית במרכז המגרש במערך 2-5-3 אותו מעדיף ג'ילארדינו הוא שחקן צעיר הרבה יותר. מורטן פרנדרופ הדני בן ה-23 נרכש מברונדבי לפני שנתיים וחצי, ונחשב כבר אז להבטחה בסדר גודל משמעותי. לאור הצטיינותו בעונה שעברה, הוא קושר למעבר גדול כבר הקיץ, ובאנגליה דווח כי ליברפול מגלה בו עניין. מנכ"ל גנואה אנדרס בלאסקס פסל את האפשרות הזו על הסף לפני חודשיים: "מורטן הוא שחקן מפתח, ואין סיכוי שנמכור אותו". אם יחולו התפתחויות מפתיעות בגזרה זו עד לסגירת חלון ההעברות, מובן כי סיכוייו של קאסה לשחק יעלו.
השחקן שמשמש גיבוי על הספסל לטריו הקשרים הוא דני נוסף – מורטן טורסבי. בעברו שנים טובות בסמפדוריה, ולכן האוהדים לא ממש יודעים כיצד לעכל את חציית הכביש, במיוחד כאשר השחקן כבר מעבר לשיאו. טורסבי שותף בעיקר כמחליף בעונה שעברה, וצפוי למלא תפקיד דומה העונה. אם יוכיח את עצמו באימונים, קאסה מסוגל עקרונית להקדים אותו במאבק על תפקיד המחליף המועדף של ג'ילארדינו.
בנוסף, נמצא בסגל הקשר הנורבגי אמיל בוהינן, אותו נאלצה גנואה להחתים באופן מלא מסלרניטנה אחרי חודשי השאלה מאכזבים בעונה שעברה. מדובר בבנו של לארס בוהינן, שהיה שחקן נהדר בסגל הנבחרת בשנות ה-90, אבל הציפיות הגבוהות לא התממשו בינתיים, וש ספקות גדולים לבי יכולתו להיכנס באופן משמעותי לרוטציה של המאמן.
לפיכך, יש מקום לאופטימיות לגבי עתידו של קאסה בעונה הקרובה. הוא מגיע לקבוצה יציבה יחסית, לפחות בשלב זה, עם מאמן סמכותי ונערץ שהאריך זה עתה את חוזהו. אין לקשר הישראלי הצעיר סיכוי לפרוץ למקום הראשון, אלא אם גנואה תסבול ממכת פציעות, אך זו גם לא המטרה. לעומת זאת, האופציות להשתלב ברוטציה סבירות, במיוחד עם הקשרים האיטלקים בשולי הסגל שנדדו בהשאלות בשנים האחרונות לא ייכנסו לתמונה.
בתסריט החיובי - קאסה יוחתם באופן מלא בקיץ 2025 תמורת 2.5 מיליון אירו אחרי שירשום מספר הופעות חיוביות כמחליף אצל ג'ילארדינו. בתסריט הפסימי, הוא יחזור לכרמל אחרי שיצבור ניסון באימונים לצד שחקנים מעולים, וגם זה ממש לא אסון.