מסתבר שהשער השישי של בנפיקה מול מכבי חיפה שינה לא מעט בהגרלת שמינית גמר ליגת האלופות. השאיפה לסיים במקום הראשון בבית אינה סתמית – הסיכוי לקבל יריבה קשה יותר בשלב הבא באמת עולה באופן משמעותי אם אתה יורד למקום השני. אז הנה לכם, במקום להתמודד מול באיירן מינכן, קיבלו הפורטוגלים את קלאב ברוז'.
לעומת זאת, פאריס סן-ז'רמן תיאלץ להתמודד מול אלופת גרמניה בשחזור הגמר מ-2020, שבו הבקיע קינגסלי קומאן, בוגר האקדמיה שלה, את שער הניצחון לזכות המועדון הגרמני. במקום לחשוב איך מבקיעים נגד ברוז’, למרות שגם זו לא משימה פשוטה עם סימון מיניולה בין הקורות, תצטרך פ.ס.ז’ להכניע את מנואל נוייר, משימה קשה בהרבה.
המפגש הזה יהיה מסקרן מאוד. יכולותיה של באיירן ללא רוברט לבנדובסקי, יעמדו למבחן במפגשים המסקרנים בשלב הפלייאוף, ובאופן אירוני האיש שקורע עבורה את הרשתות כרגע, הוא אריק צ’ופו מוטינג, שהוחתם ב-2020 דווקא מפ.ס.ז’. החלוץ הגרמני בן ה-33 שמייצג את נבחרת קמרון נתפס בשנתיים הקודמות כנקודת תורפה וגיבוי לא מוצלח לסקורר הפולני, אבל השתדרג העונה לרמה של כוכב בזכות עצמו, ואפילו כובש שערים מרהיבים באמת. לא ברור אם ישמור על כושרו הנוכחי עד פברואר, אבל המפגש מול האקסית יהיה פיקנטי מאוד עבורו. הייתכן שצ’ופו מוטינג יבקיע יותר מהטריו המפורסם של ליאו מסי, קיליאן אמבפה וניימאר?
מצד שני, מה בכלל יהיה מעמדה של השלישייה הזו אחרי גביע העולם? זוהי עונה חריגה ומשונה, כשהטורניר בקטאר תקוע באמצע כמו עצם בגרון, ותוצאותיו עשויות להשפיע באופן מהותי על המשך המשחקים בליגות ברחבי אירופה. יהיה מעניין לראות גם את ההשלכות הפוליטיות אחרי קיום האירוע המושחת, כי שתי היריבות קשורות מאוד למארחת.
פ.ס.ז’ נמצאת כמובן, בבעלות המשטר הקטארי, וייתכן שיהיה שינוי כלשהו במדיניות כלפי המועדון אחרי שגביע העולם יסתיים. מנגד, הנהלת באיירן סופגת ביקורת נוקבת מאוד מצד אוהדיה, על קיום קשרים מסחריים עם קטאר וקבלת כספים מהמשטר. הנשיא לשעבר, אולי הנס, טוען שבכדורגל לא צריכים להיות שיקולים מוסריים מסוג זה, אבל הקהל סבור אחרת, וגם הסוגיה הזו תמשיך לעמוד במוקד אחרי הטורניר. במידה והוא יתברר ככישלון מבחינה תדמיתית, הלחץ על ראשי הבווארים יאמיר, ודווקא המשחק מול סן ז'רמן, יהווה במה מושלמת להבעת הדעה הנחרצת של רוב האוהדים בגרמניה.
מפגש גדול עוד יותר, צפוי להיות בין ריאל מדריד לליברפול, בשחזור הגמר האחרון וגם הגמר מ-2018, כשבשני המקרים הייתה ידם של הלבנים על העליונה, וכך גם ברבע הגמר ב-2021. למעשה, אם לוקחים בחשבון כי האדומים של יורגן קלופ הודחו ב-2020 בשמינית הגמר בידי אתלטיקו, הרי שכל הכישלונות של ליברפול בליגת האלופות בעידן המנג'ר הגרמני, היו נגד יריבות מבירת ספרד. כאשר היא לא פגשה אף אחת מהן, היא הלכה עד הסוף במפעל וזכתה ב-2019 על אדמת מדריד. איך שלא תסתכלו על זה, יש כאן משהו משעשע מאוד.
פלורנטינו פרס התלונן לא מכבר, על כך שהקבוצה שלו שיחקה מול ליברפול תשע פעמים בלבד בהיסטוריה, כהצדקה לפרויקט הסופר ליג, אותו הוא עדיין מנסה לקדם בכל כוחו. יש שיגידו, כי בשנים האחרונות דווקא יש יותר מדי מפגשים כאלה, והעובדה כי ריאל תמיד מנצחת, מוסיפה לרצונו של הנשיא להתמודד נגד ליברפול. קלופ מצידו, ינסה לנקום סוף כל סוף בקבוצה שהפכה לכבשה השחורה שלו, גם אם לפי כושרן הנוכחי של הקבוצות, הסיכוי לכך קטן יותר בהשוואה לעבר.
לגמר האחרון הגיעה ליברפול על תקן הפייבוריטית, רק כדי להיכנע לשער של ויניסיוס מבישול של פדריקו ואלוורדה. הפעם הלבנים נראים עדיפים כשהם בקרבות הצמרת בליגה הספרדית, בעוד האדומים טובעים אי שם במרכז הטבלה בפרמייר ליג. כך או כך, עד פברואר הרבה דברים עשויים להשתנות וגם כאן, למונדיאל עלולה להיות השפעה משמעותית. מוחמד סלאח לא יהיה בקטאר, והוא עשוי להיות רענן יותר לקראת הקרבות המכריעים בצ'מפיונס ליג.
מנצ'סטר סיטי מוגדרת בסוכנויות ההימורים כפייבוריטית לזכות במפעל לראשונה בתולדותיה, כשהמפגשים מול לייפציג עשויים להניב לא מעט שערים. בעונה שעברה בשלב הבתים זה נגמר ב-3:6 לתכולים באנגליה, עם שלושער של כריסטופר אנקונקו לזכות המפסידה, ו-1:2 לשוורים האדומים בגרמניה.
עבור ארלינג הולאנד, הקרב הזה יהיה מרגש במיוחד ממספר סיבות. ראשית, הוא יפגוש את המאמן מרקו רוזה שאימן אותו בעונה שעברה בדורטמונד. שנית, קונצרן רד בול הוא זה שרכש את החלוץ ממולדה ב-2018, מבחינה טכנית זה היה לזלצבורג, אבל זה לא ממש משנה. שלישית, לייפציג היתה היריבה המועדפת מבחינת הנורבגי במהלך שהותו בגרמניה, נגדה הוא הבקיע שישה שערים בארבעה משחקים בלבד. למעשה, אין קבוצה בעולם שספגה מהולאנד יותר שערים עד כה, וזה לא מבשר טובות להגנת הגרמנים. אגב, סטטיסטיקה לא ממש שימושית לידע כללי, שתי קבוצות נוספות קיבלו עד כה שישה שערים מהסקורר הבלונדיני, סביליה ו-וולפסברגר האוסטרית. החלוץ הנורבגי גם כן לא יהיה במונדיאל, וזה בהחלט פועל לטובתו של פפ גווארדיולה.
הולאנד עשוי להתעניין מהצד גם בקרב בין דורטמונד לצ'לסי, וכאן העסק יוצא דופן – על אף שמדובר בקבוצות שמשחקות באופן קבוע בליגת האלופות במשך תקופה ארוכה, זהו המפגש הראשון אי פעם ביניהן. הן גם כמעט ולא עשו עסקים זו עם זו כשרק כריסטיאן פוליסיק הגיע מדורטמונד לצ'לסי. יהיה מעניין לראות אם האמריקני יקבל את הצ'אנס מול הקבוצה שגידלה אותו, כי נכון לעכשיו הקדנציה שלו בלונדון לא עונה על הציפיות המוקדמות הגבוהות.
בנוסף שתי הקבוצות הן גם האקסיות של תומאס טוכל, שנפרד משתיהן בטעם חמצמץ. כרגע הן מודרכות על ידי מאמנים מפתיעים למדי – גרהאם פוטר, שהגיע רק בספטמבר לסטמפורד ברידג', ואדין טרזיץ' חסר הנסיון שמונה בקיץ בבורוסיה. שתי הקבוצות סובלות מחוסר יציבות, והנסיון להעריך מי תהיה עדיפה בפברואר לא טריוויאלי. על הנייר, צ'לסי אמורה להיות הפייבוריטית, והיא גם תארח את הגומלין, אבל זה עשוי להיות צמוד.
גם המאבק בין טוטנהאם למילאן יכול בקלות ללכת לשני הכיוונים. אנטוניו קונטה יחזור לסן סירו, ויש לו מאזן מדהים, כמעט בלתי נתפס, מול האדומים-שחורים כמאמן יובנטוס ואינטר לשעבר – 10 ניצחונות והפסד בודד ב-14 משחקים. העניין הוא שקבוצתו מציגה לאחרונה כדורגל הגנתי מדי, במיוחד במחציות הראשונות של המשחקים, ויש תחושה מסוימת של דעיכה.
אלופת איטליה, שחוזרת לשלב הנוקאאוט בליגת האלופות לראשונה מאז 2014, לא העפילה לרבע הגמר מאז 2012, אבל אז היא עשתה זאת בדיוק על חשבון יריבה לונדונית אחרת, ארסנל. מילאן מתייצבת לקרב עם אוליבייה ז'ירו, שהוא גם אקס ארסנל וגם אקס צ'לסי, וגם נמצא כרגע בכושר הבקעה נהדר. מצד שני, איש לא מבטיח שזה יישמר עד פברואר, מה גם שמילאן נכנעה ללא תנאי בשני המשחקים מול צ'לסי בשלב הבתים. היא תזדקק כנראה להצגה של רפאל ליאאו על מנת לשרוד.
היריבה עירונית של מילאן נמצאת בימים אלה במשבר, ורק ההצלחה בשלב הבתים בליגת האלופות על חשבונה של ברצלונה, אפשרה למאמן אינטר סימונה אינזאגי להחזיק את הראש מעל המים. השחורים-כחולים הוגרלו בשמינית הגמר נגד פורטו, שהיא יריבה מאתגרת מכל הבחינות. מצד אחד, היא חזקה ומנוסה מאוד, כשסרג'יו קונססאו, אקס אינטר כשחקן, ניצב כסלע איתן על הקווים. מצד שני, באיטליה יראו כולם באינטר כפייבוריטית, ויש לה המון מה להפסיד כאן. נכון לעכשיו, הסיכויים לא נראים לטובתה, אבל גם כאן הרבה דברים ישתנו עד פברואר, אולי גם בעמדת המאמן בסן סירו.
בנפיקה, שעדיין לא הפסידה העונה בכל המסגרות וסיימה, גם בזכות המחצית השניה בחיפה, בפסגת בית 8 הקשה, נראית כרגע כמו הסוס השחור של המפעל כולו. היא אמורה להכניע את ברוז', גם אם מיניולה שמר על רשת נקיה חמש פעמים בשלב הבתים. ברוז’ הביסה את פורטו 0:4 בחוץ, הפסידה לה 4:0 בבית, וכעת תפגוש את הנציגה השנייה של פורטוגל, שמגיעה על מנת לעשות סדר.
נאפולי, הלהיט האולטימטיבי של העונה בכל החזיתות עד כה, מועמדת לנצח ללא בעיות מיוחדות את מחזיקת הליגה האירופית איינטרכט פרנקפורט. ההגנה של המועדון הגרמני עלולה לקרוס מול חוליית החוד היצירתית של התכולים, אשר אצלם רבים מהשחקנים לא משתתפים במונדיאל, ובראשם חביצה קבראצחליה הגיאורגי ו-ויקטור אוסימהן הניגרי. גם במפגשים האלה צפויים שערים רבים לשני הכיוונים.
ואולי זה לא חכם לעסוק בתחזיות שלושה חודשים לפני המשחקים, אבל בואו נעשה את זה מעניין. לפי מצב העניינים כרגע, הנה ההימור על שמונה העולות: באיירן מינכן, ריאל מדריד, מנצ'סטר סיטי, דורטמונד, מילאן, פורטו, בנפיקה ונאפולי.