לפני שנתיים בדיוק, כאשר דיאן קולוסבסקי להט בעונת פריצה מופלאה במדי פארמה, נערך קרב איתנים בין יובנטוס לאינטר על החתמתו. מאוריציו סארי ואנטוניו קונטה, שני מאמני צ'לסי לשעבר, רצו לראות אותו בקבוצותיהם. השבדי, אוהד מושבע של הכחולים מסטמפורד ברידג' שנהנה במיוחד לצפות בביצועיו של אדן הזאר, העדיף את יובה בזכות הבוס העתידי שלו. כקיצוני קלאסי, הוא סבר כי יתאים כמו כפפה ליד ל-4:3:3 הקבוע של סארי, בעוד במערך 3:5:2 של קונטה הוא לא ראה משבצת טבעית עבורו.
אנדראס אנגלמרק, מאמן הנוער של ברומאפויקרנה שנותר בקשר מצוין עם חניכו לשעבר במועדון הקטן מסטוקהלום, העיד לימים: "יובנטוס רצתה בו יותר מכולן, ואילו באינטר הוא חשש שלא ימצא את עצמו מבחינה טקטית. הוא אוהב לפרוץ באגף ולחתוך למרכז, ובשיטה של קונטה זה הרבה יותר מורכב". מובן שגם למעמד של יובה הייתה השפעה – היא הייתה אז בדרך לאליפות תשיעית ברציפות, בעוד אינטר נתפסה כלוזרית סדרתית. וכך זכתה הגברת הזקנה בכוכב הג'ינג'י העולה, שילמה לאטאלנטה 35 מיליון אירו, והשאירה אותו לחצי שנה נוספת בהשאלה בפארמה, עד קיץ 2020.
לרוע מזלו של קולוסבסקי, השיקולים שלו לא הוכיחו את עצמם – פשוט כי הוא סבר שהאנשים יישארו במקומם. סארי חתם על חוזה לשלוש שנים ביובנטוס, והיה אמור לכאורה לבנות את הסגל כראות עיניו. בפועל, הוא פוטר כבר אחרי עונה אחת למרות שזה באליפות, והשבדי פשוט לא זכה לעבוד עם המאמן ששיכנע אותו להגיע לקבוצה. במקום זאת, אנדראה פירלו לא ממש ידע כיצד לנצל את כישוריו, והשתמש בו בעיקר כסותם חורים. לאורך העונה שעברה, היה קולוסבסקי סוג של שחקן רוטציה ואייש 6 תפקידים שונים על המגרש. אחרי שהגיע בקול תרועה רמה, הוא לא הצליח להפגין יציבות בתנאים אלה, וקשה להאשים שחקן צעיר שנקלע לסיטואציה מסוג זה. ואם זה לא מספיק, הרי שאינטר זכתה באליפות, ויובנטוס השתרכה מאחור.
ואז בא מסימיליאנו אלגרי – ומעמדו של קולוסבסקי התערער עוד יותר. אצל פירלו הוא פתח ב-19 משחקי ליגה, אולם העונה צומצם חלקו בעיקר להופעות קצרות כמחליף בשלהי המשחקים, וגם בליגת האלופות הוא לא היה בהרכב אפילו פעם אחת. התקשורת הגדירה אותו כפלופ, וכבר בספטמבר היה ברור שהמצב עלול להתדרדר. "סיפרו לי שאלגרי לא חושב שדיאן קורא את המשחק טוב מספיק”, אמר מאמן העבר, סוון גוראן אריקסון, “הוא לא סומך עליו. קולוסבסקי הוא שחקן עם כישרון מתפרץ שמסוגל להכריע משחקים ומוזר לי שהוא לא פותח יותר. אם הוא ימשיך לחמם את הספסל, צריך לשקול עזיבה. בגילו הוא צריך לשחק בקביעות על מנת להתפתח, אחרת הוא לא יצמח לשחקן ענק שכולנו מקווים לראות".
אפילו הפציעה של פדריקו קייזה לא עזרה לו. במשחק מול רומא בתחילת ינואר, קרע כוכב יורו 2020 את הרצועות בברכו וסיים את העונה. השבדי שנכנס במקומו, הפגין משחק מבטיח וכבש את שער השוויון בדרך להשלמת המהפך ב-3:4 מרתק שהיה אמור לחולל את המפנה בעונה המאכזבת של יובה. ובכל זאת, גם במציאות החדשה נותר קולוסבסקי בשוליים. אלגרי לא רצה אותו באגף, העניק לו כמה הזדמנויות כפליימייקר, וכאשר לא הרשים – השאיר אותו בחוץ במשחק החשוב מול מילאן. כאשר הלכה יובנטוס בכל הכוח על דושאן ולאחוביץ' שתג מחירו עמד בפיורנטינה על 75 מיליון יורו, היה ברור שצריך לממן את המהלך – וקולוסבסקי היה נכס בר מימוש.
אז עכשיו הוא נשלח, למרבה האירוניה, דווקא לקבוצתו של קונטה: טוטנהאם החתימה אותו בהשאלה שתהפוך למכירה תמורת כ-40 מיליון אירו אם הוא יצבור מספר משחקים מסוים. מדוע? ראשית, כי המאמן האיטלקי באמת ובתמים מעריך אותו. הוא רצה אותו באינטר, והוא מעוניין בו גם עכשיו. הוא סבור שיוכל להפיק את המקסימום מהפוטנציאל של הג'ינג'י בן ה-21 שלא בא לידי ביטוי בטורינו. שנית, כי המנהל הספורטיבי של התרנגולים הוא פאביו פראטיצ'י, אקס יובנטוס שהחתים את קולוסבסקי גם לפני שנתיים. גם הוא רואה בו עילוי, וההיכרות המעמיקה עם הנהלת יובה מאפשרת לו לעשות עסקים בקלות רבה יותר. גם הקשר האורוגוואי, רודריגו בנטנקור, נמצא בדרך לטוטנהאם.
אולי קולוסבסקי היה מעדיף לשחק בצ'לסי אהבתו, והגיע במקום זאת דווקא לשורות היריבה המרה ביותר שלה, אבל לפחות הוא נמצא בלונדון, בליגה האנגלית אחריה עקב מאז שהוא זוכר את עצמו. אפילו את מספר 44 הלא שגרתי הוא בחר כאשר צפה בגיל 12 עם אביו בטלוויזיה בביצועיו של עדנאן ינוזאי הצעיר במדי מנצ'סטר יונייטד. "גם אני רוצה להיות 44 כשאגדל", הוא אמר. השאיפה הזו קיבלה חיזוק כאשר התברר כי אחד הכדורסלנים האהובים שלו, מילוש תיאודוסיץ', לבש 44 בבולוניה. את השאיפה הזו היה קל להגשים, כמובן. בפארמה וביובנטוס שמחו להעניק לו את המספר, ולא צפויה בעיה בנושא גם בטוטנהאם.
במבחינה טקטית, השתלבותו אצל קונטה באמת לא טריוויאלית, אבל הוא בהחלט עשוי להתאים בצד ימין ב-3:4:3 שנוסה לאחרונה, כאשר סון האונג מין משובץ משמאל, והארי קיין במרכז. לוקאס מורה אייש את העמדה הזו לא פעם, וייתכן כי קולוסבסקי הולם אותה יותר בזכות מהירות, כוח פריצה וסיומת נהדרת. בפארמה, תכונות אלה באו לידי ביטוי, והשבדי היה השחקן המצטיין של הקבוצה עם 10 שערים ו-8 בישולים ב-2019/20, וכך שבה את לבבות האוהדים ברחבי ארץ המגף.
"כאשר מנתחים את הנתונים, רואים שהוא עושה את הקילומטרז' הגבוה ביותר בכל משחק”, אמר אז מאמנו בפארמה, רוברטו ד'אברזה, “יש לו מנטליות נכונה כי הוא גדל באקדמיה הנהדרת של אטאלנטה ויש לו גם כישרון נדיר. הוא יכול להפוך לשחקן מפלצתי”. יובנטוס לא השכילה להפוך אותו למפלצת, אבל זה עדיין לא מאוחר והקריירה של הג'ינג'י רק מתחילה. עכשיו הכדור עובר לידיים של קונטה, שיודע לעבוד עם צעירים. האם זה יעבוד? זו תהיה אחת השאלות המסקרנות ביותר בפרמייר ליג בחודשים הקרובים.