הפועל תל אביב בדרך לעידן חדש. לאחר שפרסמנו כאן ב-ONE לראשונה כי עיריית תל אביב אישרה את התוכנית להרחבת היכל קבוצת שלמה, ל-ONE נודע כי עיריית תל אביב פרסמה קול קורא להגדלת ההיכל של האדומים ל-10 אלף מקומות. הזמן המוערך לשיפוץ ההיכל מרגע שהפרויקט יצא לדרך – כארבע שנים.
משמעות הדבר היא שהאדומים צפויים לעבור לשחק בהיכל מנורה של היריבה העירונית מכבי, זאת עד לגמר השיפוצים של ההיכל החדש, שיורחב כאמור מ-3,500 מקומות ל-10 אלף מקומות ישיבה, ויאפשר להרבה יותר אוהדים להגיע למשחקים כפי שרצה הבעלים עופר ינאי.
מדובר בקול קורא לקידום פרויקט שנעשה במהירות חסרת תקדים. למעשה, לאחר שעופר ינאי הראה לאוהדים עד כמה הוא רציני ועד כמה הוא מוכן להשקיע כדי לעמיד לרשות המועדון את ההיכל החדיש ביותר לשנים הבאות, הצבעה של האוהדים נגד מעבר להיכל מנורה עלול לטרפד את כל המהלך, ואף להוביל לסיום דרכו של הבעלים בהפועל ת”א.
ינאי למעשה לוקח על עצמו מעל 150 מיליון, קרוב ל-200 מיליון שקלים, שהוא יצטרך להביא למימון הפרויקט; בין אם בלקיחת הלוואה ארוכת טווח ובין אם אם מהבאת תורמים לפרויקט, כאשר כבר לפי המתווה הנוכחי יצטרכו לשים את כל הכסף מראש, כש-50 מיליון השקלים מהעירייה יגיעו רק בשלב הסופי. כבר בשלב התכנון, ינאי יצטרך לממן כ-25 מיליון שקלים. השטחים יעמדו לזכות ינאי והפועל ת”א, אם וכאשר, לתקופה של 24 שנים ו-11 חודשים.
ההשקעה אמורה להגיע מבעלי הפועל ת”א, עופר ינאי, שעבד קשה מאוד מול העירייה והתעקש על שיפוץ ההיכל, כשהוא צפוי להיות היחיד שייגש למכרז. בעוד שעלות ההרחבה הוכללת של האולם מוערכת בכ-300 מיליון ש"ח, כשהעירייה שמה 50 מיליון שקלים בשלב הסופי, יתר הסכום מתחלק כך; 100 מיליון שקלים צפויים להגיע מתרומה שתגויס, בעוד שאת 150 מיליון השקלים הנותרים צפוי לשלם ינאי, שמצפה להחזיר את השקעתו מהכנסות האולם במשך השנים בזכות השכרתו למופעים ואירועים גדולים.
הפרויקט כולל הרחבת היציעים הצפוני, הדרומי והמערבי, כך שכלל היציעים יתאימו לאירוח של כ- 10,000 צופים. היציע המזרחי לא צפוי להתרחב. בנוסף, הוספת כ-30 תאי צפייה בגדלים שונים ביציעים שיורחבו.
כמו כן, במסגרת השיפוץ יתווספו כ-900 מ"ר שטחי אירוח בקומה ראשונה, לצורך שימוש רב תכליתי, לרבות אולמות כנסים/אולמות אירועים/חדרי תדריכים/אולמות VIP וכיוצ"ב. בשטחים הללו ייכללו שטחים שישמשו כשטחי מזנונים / הסעדה / מטבח פנימיים וכיו"ב, לטובת שירות הקהל במהלך אירועי הספורט, התרבות והפנאי שיתקיימו באולם.
יש לציין כי המציע הזוכה יידרש לשאת במימון מלוא עלויות התכנון המפורט, גם במקרה שבו התכנון המפורט יביא להגדלת עלויות הפרויקט, מעבר לעלות המוערכת כיום בסך של 300 מיליון שקלים.