במרץ האחרון קיבלנו את אחד הרגעים הכי מרגשים של העונה בכדורגל העולמי. אז, בעיניים דומעות במסיבת העיתונאים, זלאטן איברהימוביץ’ הודיע על חזרתו לנבחרת שבדיה במסגרת משחקי מוקדמות המונדיאל. רצה הגורל ומאז, לצערו של כוכב מילאן בן ה-39, הגיל התחיל לתת את אותותיו, הפציעות הכריעו ואת שארית העונה הוא בילה בעיקר בשיקום, מה שגרם לו להיות מחוץ לסגל של יוהאנה אנדרסון ליורו הקרוב.
זה יכול היה להיות הסיפור המושלם. שירת הברבור של זלאטן, מהשחקנים המיוחדים והצבעוניים שידע הכדורגל, על אחת הבמה הכי מרכזית של הענף. אלא שחלומות לחוד ומציאות לחוד ובקיץ הקרוב, הנבחרת הסקנדינבית הבכירה (לפחות עד לטורניר הזה), תצטרך להסתדר ללא הכוכב הכי גדול שלה. עם לא מעט כוכבים צעירים ובשילוב עם שחקנים מנוסים, היא כבר הוכיחה שהיא מסוגלת לעשות את זה.
שבדיה לא הלכה אחורה. להפך. ללא זלאטן, היא הביאה להדחה הכואבת של נבחרת איטליה בפלייאוף מוקדמות מונדיאל 2018 ובאותו טורניר רשמה הישג מרשים כשנעצרה רק ברבע הגמר ע”י אנגליה. כיאה לנבחרת סקנדינבית, אף פעם לא קל מולה. אלא שבניגוד ללא מעט נבחרות שמגיעות מהחלק הצפוני של אירופה, החבורה בצהוב-כחול מציגה סגל שכולל בחובו לא מעט כישרון שרק מתפרץ לצאת החוצה.
בהיעדרו של זלאטן, מי שיצטרכו לקחת את המושכות יהיו הצעירים. אחד מהם הוא דיאן קולוסבסקי, קשרה ההתקפי של יובנטוס, שנרכש ע”י הגברת הזקנה בינואר שעבר תמורת 35 מיליון אירו. למרות עונה בינונית שלו ושל קבוצתו, גם הוא גילה שיפור לקראת סיומה וסיים עם תפוקה נאה של 7 שערים ו-7 בישולים ב-47 הופעות בכל המסגרות.
וכשקולוסבסקי ירים את הראש ויחפש למי למסור, הוא יחפש בעיקר את אלכסנדר איסאק. בגיל 21 בלבד, חלוצה של ריאל סוסיאדד רשם עונה פנומנלית עם 17 בליגה הספרדית וסייע לקבוצתו הבאסקית לסיים במקום החמישי המוביל לאירופה. איסאק הוא חלוץ שמשלב עוצמות עם טכניקה וסיומת מרשימה, יודע לשחק גם עם הגב וגם עם הפנים לשער ויכול לעשות לא מעט צרות לכל נבחרת שתעמוד מולו.
עוד שחקן שיקבל תפקיד מכריע בהיעדרו של איברהימוביץ’ הוא אמיל פורסברג, המנהיג של חוליית הקישור, אחד השחקנים המנוסים בסגל שיוביל אותו יחד עם שמות כמו מרקוס ברג, ויקטור לינדלוף ומיקאל לוסטיג. עם 9 שערים ו-6 בישולים בכל המסגרות במדי רד בול לייפציג בעונה בחולפת, פורסברג הוא שחקן שתמיד מוסיף מימד של יצירתיות לקבוצות שהוא משחק בה ויחד עם קולוסבסקי, איסאק וברג שעדיין שם, ההתקפה השבדית מסוגלת לעשות צרות לכל נבחרת.
ליורו הזה הגיעה שבדיה אחרי שסיימה שנייה בבית המוקדמות אחרי ספרד, אותה תפגוש גם במחזור הפתיחה של הטורניר ב-14.6. בבית שכולל גם את פולין וסלובקיה, מהנבחרת הסקנדינבית מצופה להיות העולה השנייה אחרי ‘לה רוחה’ לשמינית הגמר. אם היא תפגין את אותה הרוח שאפיינה אותה במונדיאל האחרון, אל תתפלאו אם לזלאטן תהיה סיבה להתמלא בגאווה מהבית.