אם מנצ'סטר יונייטד נחושה להחתים את יוריאן טימבר כדי לאחד אותו עם המאמן אריק טן האח, היא צריכה לדעת שעבור הבלם בן ה-20 של אייאקס, השינוי במעבר יהיה קיצוני הרבה יותר בהשוואה לכדורגלן ממוצע. הוא לא רק יעבור למדינה אחרת, אלא יצטרך להיפרד לראשונה מאחיו התאום קווינטן, איתו הוא עדיין חולק חדר אחד בבית המשפחתי באוטרכט, אותו לא עזב מעולם.
למעשה, קווינטן הוא האחראי העיקרי לכך שיוריאן משחק באייאקס. מגיל 7 למדו התאומים באקדמיה של פיינורד, שם בלטו מעל כולם ושיתפו פעולה בצוותא במרכז ההגנה. יאספר ואן לוון, הסקאוט הראשי במחלקת הנוער של אייאקס דאז, שם עליהם את העין מזמן וסיפר: "נדמה היה שיש להם שני פרנק רייקארדים זהים זה ליד זה". יוריאן אהב מאוד את תפקידו, אבל לקוונטין היו שאיפות אחרות – הוא רצה לשחק בקישור ומאמני הנוער של פיינורד התנגדו בתוקף לרעיון. לכן, בשלב מסוים, כאשר תמה סבלנותו, הוחלט בישיבה המשפחתית ליצור קשר עם אייאקס ולבדוק את האופציה. באמסטרדם לא היססו להבטיח שכל אח ישחק בעמדה המועדפת מבחינתו, ולאחר מחשבה מעמיקה החליטו התאומים שהם רוצים לעבור.
היו למהלך גם היבטים חיוביים נוספים. ראשית, האחים סימפטו מלכתחילה את אייאקס, כי הם אהבו תמיד כדורגל טכני ויצירתי, בעוד בפיינורד מקדשים קודם כל את רוח הלחימה. שנית, המרחק מאוטרכט לאמסטרדם די דומה. שלישית, באוטרכט נולדו שני כוכבי על שהפכו לסמלים באייאקס: מרקו ואן באסטן ו-ווסלי סניידר. לפיכך, אם כבר יש חלוץ וקשר ברשימה, הגיוני שיהיה גם בלם, לא? יוריאן טימבר רצה לצמוח לבלם הזה.
וכך היה. מגיל 13 למדו התאומים באקדמיה של אייאקס ונהנו לשחק ביחד גם באימונים – דבר שנמנע מהם בפיינורד כי המאמנים דאגו להפריד ביניהם על מנת לאזן את הקבוצות מבחינת איכות. באייאקס לא הייתה בעיה כזו, כי היו בסגל כשרונות מעולים רבים. יוריאן המשיך להשתדרג כבלם, קוונטין קיבל את מבוקשו והוסב לקשר מרכזי. הם צמחו במהירות, ותפסו מנהיגות גם בקבוצה עד גיל 19, אליה צורפו בגיל 16, ואחרי שחגגו יום הולדת 17 כבר שולבו בתדירות גבוהה בקבוצת המילואים שמשחקת בליגה השנייה.
בקיץ 2017 הם אף זכו בצוותא במדליות הזהב באליפות אירופה לנבחרות עד גיל 17. יוריאן טימבר תופקד בה כמגן ימני – תפקיד אותו הוא נהנה ליישם בזכות המהירות המסחררת שלו באגף. בגמר מול איטליה הוא התכבד לכבוש את השער הראשון בתיקו 2:2, ואז דייק בדו קרב הפנדלים. לא לחינם הוא נבחר למשימה, כי יוריאן מתאפיין בקור רוח, ונראה כי שום דבר במהלך המשחק לא מסוגל להוציא אותו משיווי המשקל. קוונטין פתוח ונלהב יותר, אבל רק מי שמכיר אותם באמת יודע להבדיל ביניהם מחוץ למגרש.
משום מה, סיפקה הולנד לעולם מספר גדול יותר של זוגות אחים בכלל, ותאומים בפרט, בהשוואה למדינות אחרות. וילי ורנה ואן דה קרקהוף כיכבו בנבחרת הכתומה שהעפילה פעמיים ברציפות לגמר גביע העולם ב-1974 וב-1978. את פרנק ורונאלד דה בור אין צורך להציב בהרחבה. האחים טימבר רוצים ללכת בעקבותיהם ולשחק בנבחרת ביחד, אבל בשנתיים האחרונות קצב ההתקדמות שלהם לא היה דומה.
יוריאן נוסה בסגל הבכיר של אייאקס עוד במרץ 2020 ותפס מקום קבוע בהרכב בתחילת 2021. לעומתו, קוונטין המשיך לשחק בקבוצת המילואים בלבד, וקיבל מסר שהמצב לא צפוי להשתנות במהרה. לכן, הוא בחר להשתחרר מחוזהו בקיץ האחרון, להצטרף לאוטרכט קרוב לבית ולהפוך מיידית לבאנקר בהרכב בקבוצה שסיימה את העונה במקום החמישי. הוא שחקן טוב, ובגיל 20 עוד עשוי להתקדם מאוד בזכות משחקים על בסיס שבועי, אבל לא מגדירים אותו כעילוי יוצא דופן. יוריאן הוא דווקא כן עילוי, והשנה האחרונה הייתה פשוט עוצרת נשימה מבחינתו.
הנסיקה הזו מטאורית בהחלט. אחרי שהרשים בסיבוב השני בעונה שעברה, זימן אותו המאמן פרנק דה בור לסגל הנבחרת ליורו 2020. בטורניר עצמו הוא לא שותף, אבל במשחקי ההכנה עשה עבודה מצוינת והמצלמות קלטו את ג'ורג'יניו ויינאלדום אומר לממפיס דפאיי: "הבחור הזה משחק כאילו יש לו עשרות הופעות". גם לואי ואן חאל כבר השתמש בו במוקדמות המונדיאל והתרשם מאוד מהשקט הנפשי המופתי של הכוכב הצעיר.
העונה כבר אי אפשר היה לדמיין את העורף של אייאקס בלעדיו והוא הצליח לשדרג אותו מאוד. עובדה: האלופה ספגה 10 שערי ליגה בלבד ב-30 המשחקים בהם היה טימבר על הדשא. למרות שגובהו רק 179 סנטימטרים, הוא שומר היטב גם על חלוצים גבוהים הרבה יותר וניחן ביכולות מזהירות בפיתוח התקפות וניהול המשחק מאחור. ההשוואות למתייס דה ליכט לא איחרו לבוא, ולדעת פרשנים רבים טימבר עולה עליו במספר תכונות.
"בכל הקשור למיקום, שליטה בכדור, כישורים טכניים, יכולת מסירה ורב גוניות, טימבר טוב יותר משמעותית מדה ליכט", אומר העיתונאי לנטין חודייק, "מצד שני, דה ליכט פיזי הרבה יותר מטימבר והוא גם מנהיג טוב יותר. טימבר צריך לפתח כישורי מנהיגות כדי להשתלב טוב יותר בליגה גדולה". וזה גם עשוי לקרות כי יוריאן משמיע את קולו חזק יותר ככל שעובר הזמן, והוא ידע במהלך כל העונה שהגיבוי של טן האח מוחלט.
אז הקיץ יצטרך טימבר לקבל החלטה חשובה לגבי המשך דרכו. האם הוא רוצה להמשיך לצבור נסיון באייאקס עם המאמן החדש אלפרד סחרודר, או אולי הגיע הזמן לעשות את הצעד הבא בקריירה שמתפתחת כה מהר? באיירן מינכן הביעה בו עניין גדול מאוד בשנה האחרונה, וגם ברצלונה גיששה. טימבר עצמו הביע לפני מספר חודשים נכונות לעבור למנצ'סטר סיטי בזכות הסגנון של פפ גווארדיולה, אבל עכשיו הצד האדום של העיר רלוונטי הרבה יותר.
טן הטח ישמח אם יהיו לו שחקנים מוכרים בתחילת המהפכה המתוכננת באולד טראפורד, וההגנה זקוקה לחיזוק משמעותי. טימבר אמנם לא עוצמתי במיוחד מבחינה פיזית, וזה עלול להיות בעייתי בפרמייר-ליג, אבל היתרונות בפירוש עולים על החסרונות והבוס החדש של מנצ'סטר יונייטד הציב אותו גבוה ברשימת הקניות המועדפת. זה עשוי, אם כך, להיות תזמון מפתה מאוד מבחינתו. אבל כיצד הוא יוכל לעזוב את החדר המוכר בו הוא ישן עם אחיו התאום?