לא מעט דובר על הכפר האולימפי, המבנה הייחודי בו שוכנים הספורטאים האולימפיים, כאשר זה הזמן לקבל הצצה לחיים ולסדר היום של נבחרת הכדורגל של ישראל, זו שרושמת הופעה היסטורית לראשונה מזה 48 שנים.
לא מעט דובר על ההבדל בין השהייה בכפר האולימפי לבין שהייה רגילה בכל התכנסות של נבחרת, כאשר ניתן לומר שהדבר היחיד הוא משותף ששחקני הנבחרת ישנים בזוגות. מלבד זאת, בערך כל שאר הדברים שונים.
נתחיל בחדר עצמו: על-מנת לגרום לספורטאים להתרכז כמה שיותר בתחרויות, הוחלט שבחדר תימצא רק מיטה. גם בנושא הכביסה, המציאות מעט שונה: אם עד היום, השחקנים היו רגילים שאיש המשק עושה את הכביסות? המציאות קצת משתנה. לכל שחקן או איש צוות קיים קוד ייחודי, בנוסף לשק הכביסה אותו הוא מקבל ואותו הוא מוסר למכבסה באותו הבניין בו הוא נמצא וכך ניתן לזהות שהכביסה שהוא שלח שייכת לו. תוך כמה זמן מוכנה הכביסה? 12 שעות לכל המאוחר.
נעבור לאוכל: ישנם מספרי חדרי אוכל במתחם. הגדול שביניהם מכיל קרוב ל-5,000 מקומות, אך הוא מרוחק יותר מהמתחם של הנבחרת ולכן רוב הארוחות מתבצעות בחדר האוכל הקטן. חלק מהשחקנים, פחות הסתדרו עם האוכל הכשר אשר קיים בכפר ולכן בסיוע הועד האולימפי וההתאחדות לכדורגל, הוחלט להזמין עבורם אוכל כשר ממסעדה כשרה בעיר.
אלא שבכל הנוגע לשפע בכפר האולימפי, לשחקנים לא חסר כלום: לאורך הכפר, פרוסות עמדות למאכלים שונים דוגמת קרואסונים וחטיפי אנרגיה, כאשר ליד כל מאכל רשומה כמות הקלוריות אשר הוא מכיל. תשאלו את ניב יהושע, שבאחד הערבים פגש באחת העמדות את הג’ודואי הצרפתי האגדי טדי רינר ואת כדורסלן העבר פאו גאסול.
אבל אל תקנאו, גם בשון גולדברג ועילאיי פיינגולד, עוד שניים אשר יודעים כבר מה זה להתחכך בכוכבים הגדולים: גולדברג הספיק לתפוס לסמול טוק קצר את הטניס הבכיר קרלוס אלקראס, כשגם רפאל נדאל עבר בדרכם. יש לציין, ששני הספרדים הראו חמימות רבה, הצטלמו בשמחה והפגינו סבלנות רבה. בהמשך גם דור תורג’מן, עומר ניראון, עידן טוקלומטי ודובר הנבחרת ניב אברמוביץ’ הצטרפו לבוק התמונות עם הספרדי הצעיר.
בחזרה לאוכל: אם לא מספיק לשחקנים המבחר הקיים או במקרה הם שכחו לעשות קניות הביתה? אל דאגה. הסופר קרפור מציג סניף גם בכפר האולימפי ומאפשר להצטייד בפריטים בסיסיים בעלות בסיסית. גם חנות של סמסונג (המאמצת הרשמית של האולימפיאדה) ניתן למצוא במתחם, אך אל דאגה: לספורטאים חיכה כבר מכשיר ממותג משלהם עם הגעתם לכפר.
ועכשיו למגורים: לא בכל יום ניתן לרדת במדרגות ולפגוש את נבחרת ספרד על שלל כוכביה ביניהם פרמין לופס ופאו קוברסי מברצלונה, כחלק מהייחודיות בכפר האולימפי, ניתן למצוא גם את חברי הצוות לנים יחדיו בחדר אחד גדול, במה שמהווה מעין גיבושון, או כמו שהם קוראים לזה, טירונות. “יש תור למקלחת וקודם נותנים כבוד למבוגרים", התבדחו בנבחרת.
דרך ההתניידות בכפר? ברגל, במעין שאטלים של טוקטוק או האופציה המועדפת על חברי הנבחרת-האופניים. שלא יובן לא נכון: נבחרת הגדולה לנה ומתנהלת כמו כל הספורטאים האולמיפיים ולאחר יום יומיים של הסתגלות, ניתן לומר שבימים האחרונים כבר מדובר בהסתגלות של ממש. אתה רואה את קרלוס אלקראס ואת סיימון ביילס לפניך בתור, לוקחים חזה עוף וברוקולי ואתה מבין שהם באותם התנאים ואתו סגנון", אמרו בנבחרת.
לפני סיום אטרקציה אחרונה: אם במגרשי הכדורגל, אנחנו רגילים להחלפת חולצות בין שחקנים, תכירו את הטרנד החדש: החלפת סיכות. כל חבר משלחת שמגיע לכפר האולימפי, מקבל לידיו 50 סיכות ממותגות של המדינה ממנה הוא מגיע.
הנוהל הוא, החלפה בין חברי משלחת ממדינות שונות ברחבי הכפר ולפחות במחנה הנבחרת מספרים, שהסיכה הישראלית זוכה ללא מעט התעניינות. שיאני המחליפים? ניחשתם נכון: ניב יהושע, שון גולדברג ועיליי פיינגולד. הביקוש לסיכות הישראליות גם מאשש את טענות חברי נבחרת הכדורגל, שלא זכו לשום הרמת גבה או יחס עוין בכפר האולימפי.