יום ראשון, 24.11.2024 שעה 14:52

אז גם אתם רוצים קו מפריד בין שני צדיי החזה?

מומחה הכושר האמריקאי ג'ף קבאליר מבקש מכם להפסיק להאשים את הגנטיקה ולהתחיל להתאמן כמו שצריך. אז מהן שתי העצות המרכזיות שלו עבורכם לחדר הכושר?

|
ג'ף קבאליר עם תרגיל מומלץ לשרירי החזה (צילום מסך)
ג'ף קבאליר עם תרגיל מומלץ לשרירי החזה (צילום מסך)

אין מה לעשות, יש אלמנטים שלעיתים אינם קשורים למסת השריר שלכם אשר “מייצרים” מראה יותר אסתטי – כמו למשל כמות הקוביות שניתן לראות, הווריד הארוך והעבה לאורך היד הקדמית, עצמות עבות מתחת לאמות, והרשימה עוד נמשכת.

לכל האלמנטים האמורים לעיל אפשר להוסיף גם את הקו המשורטט המפריד בין שני צדיי החזה, אשר אינו קיים אצל כלל המתאמנים. אם אתם מייחסים לאותו קו חשיבות רבה במראה האסתטי שלכם, אולי יעניין אתכם הסרטון האחרון של מומחה הכושר האמריקאי, ג’ף קבאליר, אשר מפעיל עמוד יו-טיוב עם יותר מ-13 מיליון מנויים.

האחרון פותח את דבריו בכך שמדובר לא פעם בעניין גנטי. ייתכן וסיבי השריר של החזה שלכם בכל צד מגיעים כמעט עד האמצע ולא ממש עד האמצע, וייתכן שאתם אף סובלים מתופעה של “חזה שקוע”, אותה ניתן אולי לפתור בתהליך כזה או אחר.

בהמשך לעניין הגנטי, קבאליר מציין שייתכן וגם מבנה הסטרנום שלכם (עצם החזה) הוא כזה שמונע מכם לראות את הקו האמור, אך בנקודה זו הוא גם מוסיף, שתפסיקו להשתמש בכל ענייני הגנטיקה האלו כתירוץ – יש בהחלט מה לעשות כדי לשפר את המצב.

קבאליר פותח עם עניין אחוזי השומן שלכם, דבר המושפע רובו ככולו מהתזונה שלכם. לטענתו של האחרון, אם למתאמן תהיה מסת שריר גבוהה בשרירי החזה ובמקביל תהיה לו גם כמות נכבדה של שומן באזור זה, החזה שלו ייראה פחות משורטט מאשר מתאמן עם שרירי חזה סבירים אך עם אחוזי שומן נמוכים (הוא גם מראה את ההשוואה הזו בתמונות).

כמובן שקבאליר אינו עוצר בעניין התזונה ואחוזי השומן בלבד והוא עובר לדבר על שתי נקודות אשר קשורות בטכניקת האימון שלכם בזמן שאתם מבצעים תרגילים אשר עובדים בעיקר על שרירי החזה.

הנקודה הראשונה היא הקצב בו אתם עובדים – לטענתו של קבאליר, לא משנה באיזה תרגיל אתם בוחרים, עליכם לעבוד בקצב איטי, תוך שמירה על קשר מוח-שריר (ממש להרגיש את הכיווץ בשריר הספציפי). מדוע הוא ממליץ לעשות זאת? כדי שהחזה יהיה מעורב כמעט לבדו בתנועה בלי עזרה ממומנטומים מיותרים ומהכתף הקדמית.

תרגיל הפרפר. אפילו לעבור את קו האמצע של הגוף, לא להתבייש (צילום מסך)תרגיל הפרפר. אפילו לעבור את קו האמצע של הגוף, לא להתבייש (צילום מסך)

הנקודה השניה היא טווח התנועה: במידה ואתם רוצים שהחזה שלכם יהיה מנופח בנקודה ששני הצדדים מתחברים, עליכם לבצע תרגילים בהם הכיווץ יהיה בטווח הגדול ביותר פנימה, דוגמת תרגיל הפרפר עם כבלים בו אתם יכולים ממש להצליב את כפות הידיים.

במידה ואתם בוחרים בתרגילים אחרים, אשר אינם מאפשרים לכפות הידיים שלכם להתקרב אחת לשניה עד הסוף, קבאליר מעדיף שתסחטו את טווח התנועה עד הסוף בזמן הכיווץ, ושלא תעצרו בנקודה מוקדמת מדיי, שם כפות הידיים בקושי עוברות את קו רוחב הגוף.

מכל האמור לעיל עולה כי לצד חשיבות כמות התרגילים, הסטים והחזרות, יש חשיבות רבה לאופן ביצוע התרגיל, הן בכל הקשור לקצב והן בכל הקשור לטווח התנועה. אלו תיקונים קלים יחסית שעליכם לנקוט בהם כדי להגיע לתוצאה מיוחלת.

שימו לב – כל האמור בכתבה זו הנו להעשרה בלבד. בטרם אתם בוחרים בתוכנית אימונים או בתזונה כזו או אחרת, עליכם להיוועץ בדמות מוסמכת שתתאים את האימון שלכם למצבכם הבריאותי ולכושרכם הנוכחי.

הכותב שי לב עורך את מדור בריאות וכושר באתר ONE מאז הושק ב-2013. מאמן כדורסל בהכשרתו, מדריך חדר כושר ומאמן TRX מוסמך.

רוצים לדעת ראשונים על כל כתבה במדור בריאות וכושר? היכנסו לתפריט באפליקציית ONE בסמארטפון, בחרו “התראות” וסמנו את בריאות וכושר. נתראה בכתבה הבאה.

אסור לפספס
נגןארגנטינה: בלון מים התפוצץ על שחקן בוקה
ארגנטינה: בלון מים התפוצץ על שחקן בוקה
נגןמה חשב לבנדובסקי על לאמין בפעם הראשונה?
מה חשב לבנדובסקי על לאמין בפעם הראשונה?
נגןרונאלדו מקבל עצות ליוטיוב ממיסטר ביסט
מיסטר ביסט מתגרה ונותן טיפים לרונאנלדו
נגןהציע 19 מיליון דולר על קלף וקיבל סירוב
הציע 19 מיליון דולר על קלף וקיבל סירוב
/* LAST / NEXT ROUNDs */